Beza Darjah Enam DULU dan SEKARANG.

Assalammualaikum.

 

I'm quite busy untuk minggu ni. ecehhh. aku tolong Puan Emak menanda kertas exam untuk tahun ni. SDEA. stands for Sijil Darjah Enam Agama. kot lahhh. dah lama tinggalkan darjah enam, dah lupa dah.

Ekcelli, setiap tahun Puan Emak akan menanda kertas untuk SDEA dan SDKA ( Darjah Khas ye kawan kawan )
kata anak yang baik dan solehah. seorang anak yang baik, haruslah menolong kan. aishh, dah jadi macam tak ikhlas pulak. :p

lagipon, boleh tambah side income time cuti cuti ni kan. so, after siap semua ni, barulah aku start berblogwalking, blogswimming, blogrunning, blogeating, dan sewaktu dengannya.

Teringat pula masa aku darjah enam dulu, nak exam. ilek dekat rumah, study. takde sebarang gangguan. Puan Emak paksa study. tak boleh main galah panjang dengan kengkawan time nak exam SDEA ni. heaven. 

tapi sekarang, aku rasa gangguan untuk beriang ria di luar rumah ditukar kepada gangguan pesbuk, twitter, blog, wechat, kakaotalk, whatsapp, pou, dan seangkatan dengan mereka. sekarang pon, aku takde menatang ni semua -.-'

Waktu dulu, time nak exam. mestilah ada bermaaf-maafan dan bersalam-salaman. perkara wajib bak kata Puan Emak ai. so, mesti ada upacara nangis nangis kan. 

tapi sekarang, small matter je bro. snap gambar sendiri. post dekat pesbuk dengan caption 'aku dah nak exam, tolong doakan. tolong maafkan kalau ada salah silap. whatever' then, tag sampai limit. beres.

aku tau semua ni pon aku tengok sendiri di pesbuk. dan aku baru tau yang aku 'berkawan' dengan budak darjah enam di pesbuk. ohmaii. takpela, seronok jugak. ahak. :p

Konklusinya, Laman sosial menyenangkan. laman sosial juga sometime membunuh terutama budak budak underage. ceh, macam aku dah tua sangat je gamaknya. :p

kbai. Assalammualaikum.

Nota kaki : Gua terasa muda bila 'berkawan dengan budak darjah lima or enam di pesbuk ♥




♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

No comments: