Murid Darjah 5 Jual Diri ?

Assalammualaikum.

 
 *takde motif

Hai.. gua tau gua dah lama tak update blog. bukan hapeh. time aku tak log in blog macam-macam cerita aku nak cerita dekat sini sampai aku rasa aku kena list dulu. * eceh macam ada orang nak baca ye dak ?* tapi bila aku dah log in siap dah beri salam bagai semua. terus hilang segala bahan yang aku nak story. dia terus jadi macam ni *krik krik krik* okey, tak lawak. 

Haritu tengah duduk bersembang dengan my mom. tiba-tiba beliau ceritala pasal anak-anak murid beliau. *misteri sangat kan -.-'* 

"tadi anak murid mak cerita.."

"cerita apa mak?" nampak gelojohnya.

"ada budak darjah 5 jual diri. "

hambik kauu.. mahu aku nak tersedak bagai. jual diri ? ke tawar diri ? tawar diri kottt... aku pon sempatla ambil cotton bud sebatang dua. bagi meng-clearkan. kot-kot aku salah dengar ke hapeh kan. okey, tipu.

"jual diri ? biar betul ! " 

woiii, darjah 5 kot, kau fikir aku dengan sewenang-wenangnya nak percaya. *haaa, bahasa melayu sangat ayat aku*

"betul.. anak murid mak aka kawan dia yang bagitau"

"jual macam mana mak ?"

"budak lelaki yang nak pegang or nak tengok 'yang atas' kena bayar.. 'yang bawah' pon kena bayar jugak"

okey gempak ! ternganga aku dengar. biar betul ? for sure, kalau korang yang dengar pon, mau jatuh rahang, mata terbeliak, lidah terjelir bila dengar kan. okey, macam gempak punye cerita.

tapi bagi aku, aku terkejut gila. nasib aku tak kenal budak tu. kalau aku kenal mau aku bagi ceramah percuma 7 hari 7 malam aku bagi beliau. 

yang membuatkan aku tak percaya.. budak tu baru darjah 5 or 11 tahun ! yang aku rasa kecik sangatla. zaman aku dulu. aku rasa nampak lengan sikit pon. aku dah malu gila. macam nak balik pkai topeng superman adik aku. 

nasihat aku untuk adik adik.. walaupun aku ni kecik or tahap ketinggian aku lebih kurang korang. okey, takde kaitan. tapi, dengarla nasihat aku. ceh, macam nak mendeklamasikan puisi cara dia. nampak, ayat SPM aku dah keluar..

Bagi seorang perempuan, maruah diri memang penting. malah dijunjung. jangan sampai korang menangis menyesal. time tu, dah takda siapa yang boleh tolong. melainkan family kau especially mak ayah korang. walaupun aku rasa memang hati dorang dah terhiris, terguris dan segala jenis ter lagi yang korang dah buat. please girls.. jaga maruah diri even kalau kau perlu junjung. Sila junjung !!! 

kbai. Assalammualaikum.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!

Assalammualaikum.



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Suami Beli 55 00 Baju Untuk Isteri Dalam Masa 56 Tahun !

Assalammualaikum.

Sudah berabad aku tak update belog, okey tipu. Jangan aku lupa cara nak update blog sudahla. Okey, tak payah mengarut. Hal ini demikian kerana. Tak payah nak demikian sangat kan. Aku kekeringan idea dan masa yang sangat jeles. Mengada.

Paul Brockman (78) ialah seorang suami yang mahukan isteri beliau kelihatan cantik setiap hari. Sejak berkahwin 56 tahun yang lalu, Paul sudah membeli 55 000 pasang baju untuk isteri beliau dan membelanjakan 1.5 Juta Dollar! Menurut Paul yang kini tinggal di California, beliau mahu isteri beliau kelihatan cantik setiap hari dan akan membeli lebih dari sepasang baju sehari. Lama-kelamaan koleksi baju yang dibelikan memenuhi ruang simpanan untuk 7 kontena kargo. Yang menariknya ialah isteri Paul, Margot banyak kali memberitahu suami beliau supaya berhenti membelikan dirinya baju baru tetapi Paul berkeras. Tabiat aneh ini berjaya disorokkan dari pengetahuan ahli keluarga beliau. Anak beliau sendiri baru mengetahui akan “hobi” bapa beliau beberapa tahun yang lalu. Kini koleksi 55 000 pasang baju ini akan dijual. Paul mengaku ada baju yang dibeli tidak pernah dipakai oleh Margot. Beliau menjual baju yang dikumpul selama berdekad lamanya ini kerana sudah tidak ada tempat untuk menyimpannya. Beliau juga sudah dua bulan tidak membelikan baju baru untuk Margot. 


http://3.bp.blogspot.com/-nyvewAAWE1c/UiZMoRsL32I/AAAAAAAAhC0/NOQ1aQfeYV8/s1600/Desktop219_01.jpg 


Copy 200% !

Nota kaki : pelik. tapi bestnya.. hari hari pakai baju baru xD

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥