segmen kenalkan diri - CIK i l y

Assalammualaikum.
Salam semasam manis strawberry.

Sebelum baca. Klik SINI.. boleh ?


Doakan aku gigih menjawab soalan-soalan beliau xD
Dah lama terperap dalam draft ni. Hahak.
Semoga korang dah tersedia plastik or besen disebelah.
Dikhuatiri tidak dapat menahan diri untuk muntah setelah membaca isi kandungan entry ini.
Harap maklum.

Thanks to them :* kerana melahirkan seorang puteri yang comel + cantik + menawan = aku !
Ye ye.. aku izinkan korang muntah sebesen sekarang -.-'

1. Real name: Siti Shahira binti Maspor *betapa gigihnya aku menyorokkan nama aku sebelum ni -.-'*
2. Nickname: Ira, Shahira, IraNur, Kak Ira, Si Comel.. :p
3. Starsign and Age: Capricorn *kalau tak silap, lupa -.-'* umur ? belum boleh mengundi lagi, hahak.
4. Male or Female: Opkos female ! belum ada orang panggil aku "abang" lagila sebelum ni :p


5. Facebook: (Ira Nur)
6. Website: (Comel Seperti Strawberry)
7. Twitter: (Apam Gemok)
8. Other: weChat: Ira Nur

9. Hair color: Colourless rasanya. *Sila tumbuk aku sekarang*
10. Long or short: Entah..Kadang-kadang macam Taylor Swift, kadang-kadang macam Selena Gomez,
                               Kadang macam Brad Pitt, #Ehh??

11. Loud or Quiet: Loud AND Quiet ! Bila aku bising sangat.. orang cakap "Kau terlebih makan ubat ke ?"
                               Bila diam pulak "Tak sporting betul la kau ni!"
                               Izinkan aku lempang orang sebegini -.-'
 
12. Sweats or Jeans: Long Skirt, ekeke.. *belikan satu plis ! nanti aku belanja cool blog vanilla oreo satu!*

13. Phone or camera: Phone ! Aku tak reti bergambar sangat.. ecehhh ! puihhhh :p

14. Health Freak: Sila jauhkan segala jenis ubat daripada aku.. errr~
15. Drink or smoke: Saya mengamalkan kehidupan yang sihat.. yeahhh!

16. Do you have a crush on someone: Yes ! Hahak *gedik -.-'*

17. Eat or drink: Eat AND Drink ! tolak batu, besi, kayu, dan seumpamanya sahaja :p
18. Piercings: Hmmm.. tindik telinga, HOHO.
19. Tattoos: Kenapa aku tengok tattoo adalah something yang menggelikan ek? Errr lagi..

Have You EverBeen in a relationship: Yeahhhhhh ! hahak.
Quarrel with someone u like: Maybe? *jawapan selamat*

Been in a car accident: Almost! anjing tu tak bagi hint dia nak melintas. Haihh!

Been in a fist fight: NO, NO, NO!

First Piercing: Tengah kecik lagi kot.. *sekarang pon kecik..tapi.. you know rite? uhuh!*

Best Friend(s): Yes ! She's my best friend.. <3
                                          *nak jugak gambar aku dekat situ.. gambar comel harus di-kolajkan!ye ye..aku izinkan korang
                                                    muntah lagi sekali -.-'*

Award(s): I've got ! :)
Crush: Ada ! *nada gedik gitu*
*macam dah bertukar orang je kan dengan yang atas tadi. hahak.

Vacation: Mekkah, Korea, Paris ! Please somebody.. ada sesiapa nak support? *bajet hot tanya gitu*

Last Person you talked to: Ayah ! Nak minta izin guna kereta dia.. tapi awal-awal da kena reject! Owhh..
                                             Sedihnyaaa xD
Person you texted to: Errrr.. DIA ! 
Person(s) you watched movie with: Belum pergi lagi.. nak tengok iron man ! huaaaaa :p
*Iron man 1 and 2 nak tengok member dia dekat cinema. Aisehhh..*

Food you ate: Keropok... makkkk !!! I'm starving..!
Drink you drank: Milo Ais seperti di kedai mamak buatan sendiri *panjang betul namanya..baru glamour*

Movie you watched: Movie? lately, jarang layan movie.. Busy tengok Running Man -.-'

Song listened to: Hafiz (Bahagiamu Deritaku) *Sedap gilak.. memang layan*
                             Nampaknya AJL tahun ni.. Hafiz ada menang lagi nampaknya. Yeahhh !

tapi jangan salah anggap.. lagu ni takde kena mengena dengan kisah hidup aku. Ecehh :p

Thing(s) you bought: Moist Chocolate Cake ! *tapi dah selamat dihadamkan -.-'*

besok nak beli lagilaaaa !! >.<

Person you hugged: Mardhiyah Nur Syifa.. My lovely Baby ! 


Rindu dekat budak mata bulat ni ! 

Favourite Food: Kan aku dah cakap semua aku bedal.. but, no DURIAN plis ! Errr.
Drinks: Fresh Orange satuuuuuuuu !

Have you ever Kissed in the snow: Snow pon aku tak pernah rasa -.-'
Celebrated Halloween: Saya bangga menjadi seorang Islam :')
Had your heart broken: Sangat banyak.. Cry like a baby :')


Went over the limits on your cell phone: Maybe? *jawapan selamat lagi*
Came out of the closet: Banyak kali ! main nyorok-nyorok time kecik-kecik dulu. Huahua
 

Gotten pregnant:Not yet.. but one day after nikah ! weee..*gatal dah*
Had an abortion:NO ! -.-'

Done something you've regretted: Many times :(
Broke a promise:Of course.. :'(
Hide a secret: Errrr. Confuse sekejap. -.-'
 

Pretended to be happy: Always.. but sometimes I can't :)
Met someone who changed your life: hurmm maybe? *jawapan selamat muncul kembali*
Pretended to be sick: Time sekolah dulu banyak kali kot. *ahh, sudah! kantoi.. -.-'*


Left the country: Belum pernah lagi even Thailand or Indonesia sekalipon -.-'
Tried something you normally wouldn't try: Errr, sometimes..........

Cried over the silliest thing: YES ! :'(
Ran a mile: Hmm.. I think I should use my "jawapan selamat"...maybe?
Went to the beach with your best friend(s): Tak berapa suka pantai.. tapi suka, #ehh?

Stay single the whole year: Yeahhh ! 3 years.. weee, *tak payah bangga sangat -.-'*

Currently Eating: NO! I'm starving laaaa... -.-'
Drinking: a bit? HOHO.
Listening to:Song? or what ? Gwiyomi ! hahak.


Waiting for: Sleep ! I'm sleepy -.-'

Your future

Want kids:Nakkkkk!!! *aku cepat excited bercakap pasal future ni* Aishhh !

*nak yang comel macam ni.. boleh tak? >.<*
 
Want to get married: Mestilah nak ! *nampak gediknya..euwwwwww*
Careers in mind: Haaa??? Errr..


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Eyes ! lagi-lagi yang kuyu kuyu gitu..comel je. *macam garfield -.-'*
 

Shorter or taller: Taller ! nampak macho.. #ehh?
Romantic or spontaneous: Romantic AND Spontaneous ! tapi jangan over romantic.. memang sengaja
                                            mintak kaki aku yang mulus ni ke muka dia -.-' 
                                            
Nice stomach or nice arm: Nice stomach AND Nice Arm ! Hahak.
Sensitive or loud: Loud ! Hahaha.
Single or relationship: Maksud? muahahah..
Noisy or quiet:Tengok keadaan majlis. #Ehh?

Have you ever Lost lasses/contacts: Banyak ! Kadang-kadang sesaje me-lostkan diri.. hahak.
                                                            terasa zalim pulok xD
Ran aways from home: Never ! *Mau kena kejar dengan parang dengan mak ayah aku secara berduet*
Hold a gun or knife for self defense: Belum lagi :)
Broke someone's heart: Errr.. :(
 

Been arrested: Never ! No way.. *kena tangkap lepas main nyorok-nyorok pernah lerrr*
Cried when you lost someone:Of Course ! I'm sensitive.. *eh? bukan tadi kata tak ke?*

Do you believe in

Yourself: Sometime. Bila terasa down... memang down habis. Haishh!
Miracles:Yup ! Hmmm :)
Love at first sight: Maybe? Emmm, no!
Heaven:Of Course ! Syurga idaman 
Santa Claus:Never ! *Aku pon boleh mintak mak aku hadiahlaa.. errr, kalau dapatla xD*
Things last forever:No! Nothing is forever.. but i like this word :)

Is there one person you want to be with right now:No ! I want to sleep -.-'
Is there a person you make a promise with now: I don't think so !
Is there a person that you can't forget now: Yes :')
Is there something you really want to do now:Yes! Sleep, sleep and sleep !
Is there something you really wish to have it now:Yes !
Is there something you wanted to say to someone now: YES.. to him.. I'm too sleepy -.-'

Tahniah buat aku.. setelah bersengkang mata. Aku dah berjaya menggigihkan diri menjawab semua soalan.
*Clap clap*

Tag: 
http://blogrinala.blogspot.com/

Nota kaki : Yeayyhhh ! dah boleh tidur dengan lenanya xD







































♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

No comments: