Fivers Hijabis Giveaway II

Assalammualaikum !

Sebelum ni aku pernah join Fivers Hijabis Giveaway I
so.....
sekarang nak join Fivers Hijabis Giveaway II :)

 

Wanita solehah diibaratkn seperti sebutir mutiara yang terlindung di dalam cangkerangnya sendiri..
suci dan bersih tanpa dikotori atau dsentuh.

 



Pada pendapat saya :

Wanita yang menutup aurat atau berhijab dengan sempurna umpama pelangi yang cantik , indah mata memandang tapi tidak boleh disentuh.
dan...
saya sebagai muslimah yang berhijab lebih sanggup berpanas kerana memakai tudung di dunia berbanding menerima azab Allah sehingga boleh mendidih otak di akhirat kelak :')



tolong jangan katakan :
" takpe tak pakai tudung, janji aku baik hati "
" harap je pakai tudung, tapi perangai...."

kerana...
 korang telah menafikan suruhan Allah..
dan...
kenapa perlu disalahkan tudung ?
bertudung tak salah..
tapi niat dan cara kita...
mungkin terpesong..

yes ! bertudung tidak semestinya baik..
tapi bertudung merupakan satu tuntutan wajib :)

Bertudung bukan sebab alim..
Bertudung bukan sebab dah cukup ilmu agama...
Bertudung juga bukan sebab kolot akan fesyen dunia..
tapi bertudung..
semata-mata kerana Allah :)

 #We are the ambassadors of Islam :)

Photo: We are the ambassadors of Islam :) 
*credit to kak norfa :)






Nota Muslimah :-
biar orang ketawakan kita kerana pakai tudung..
biar orang ketawakan kita kerana pakai baju besar-besar...
biar orang ketawakan kita kerana berpakaian 'old school'..
asalkan syurga menanti kita di sana..
dan....
kita mampu tersenyum bahagia di syurga yang kekal abadi :')


  tag :
 http://blogrinala.blogspot.com/
http://youraremine.blogspot.com/ 


















♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

4 comments:

Lyeen De Syifa said...

bertudung adalah perinta allah..kewajiban!..:D

good luck awk..:D

~Apam Gemok~ said...

@Lyeen De SyifaTerima kasih lyeen ! :)

izan mama mia said...

singgah malam jumaat...balas kunjungan..

gd luck yer dik.. :)

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/02/topup-giveaway-by-iezwa-razk.html