2012 tahun ber-Oppa PSY

Assalammualaikum !


Untunglahh oppa PSY ! Tahun 2012 memang tahun psy..
Asyik-asyik dia je...
aku yang mula2 memang tak minat tiba2 ternyanyi pulak si gangnam style !*Nyanyila sangat !

Aku dah buat kajian untuk beberapa website..*Ececehhh..
.

di laman sosial facebook je dah 232,135 likers !


di laman sosial twitter pulak
terlampau banyak yang fake account.. so, aku tak berapa pasti..
tapi aku rasa memang inilah rasanya dengan 1,839,540 followers !


di youtube sebanyak 1,115,869,829 viewers !
and 6,533,156 likers !

kalah Justin Bieber seyhhh !*sebab tu ambik dadah kot. xD

Eh, tak cukup lagi !
aku pon mintak tolong pakcik google zeitgeist !
and oppa gangnam style top 5 beberapa buah negara.

Di Malaysia sendiri :
1. SAPS
2. Gangnam style
3. 9GAG
4. Proton Preve
5. Zalora

Di Singapore :
 1. Olympics 2012
2. Gangnam Style
3. SOPA
4. Legoland Malaysia
5. Zerg Rush

Di Indonesia :
1. Gangnam Style
2. Noah
3. Tomcat
4. Coboy Junior
5. Jokowi

Di Philippines :
1. Simsimi
2. Angry Bird
3. Tertris Battle
4. Super Bass lyric
5. Gangnam Style

Itulah antara negaranya yang menge-search gangnam style !

Aku tak tau sangat apa yang menarik tentang gangnam style nie..
maybe tarian atau lagu dia yang menarik atau lain dari yang lain ?













































♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

3 comments:

Husnalyas said...

Femes sungguh psy ni. Tapi lagu dia memang best pun

Dianaa said...

wah, sampai buat research tu :p
kat indonesia nombor 1?! gila ahhh

Cornelia Waldorf said...

You are tagged! Komen bnyk bnyk tau, :). Love you ! http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html. Mohon komen bnyk bnyk sikit k :)