SEGMEN : Bersama warna kegemaranku

Assalammualaikum !

Setelah otak aku penat menghadap nombor2 *studyla tuhhh :P 
aku nak menghadap satu contest yang menarik mata aku untuk terus menaip *hamboihhhh...



kalau nak join...dipersilakan tekan banner :)

CERITAKU BERMULA ! :P

sebenarnya aku ada dua kaler yang jadi peberet aku... iaitu PINK dan ORANGE
aku suka sangat kaler2 nie... kiranya semua benda aku nak warna pink dan orange *normal la kan ?
kalau aku nak pi beli baju ke or whatever laaa.. mata aku akan nampak benda tuhh cantik kalau warna dua2 nie.. *normal jugak kan ?

pernah aku menyampaikan hasrat dekat abang aku... *hamboiihh ayatt..puihhh !
" abg, kak ira nanti nak beli kereta warna pink dengan orange laaa...mesti cantikkan ! " sambil tayang sengih :D and membayangkan rupa kereta idaman kalbu tuuu
huhhh, abg aku dengan tidak berperasaan dan tidak berjiwa seni pon berkata,
" ira....kau nak sambut deepavali ke hapeh ? "
cettt ! dengan hati yang mendung, aku sekeh kepala dia...huh ! tak beri semangat betul !
eh,tapi dia yang tak berjiwa seni ke haku ?? =,=' 

contoh gambar aku,



*sila abaikan apa2..just focus dekat warna baju :)
* ley consider warna pink kan ? :P

nie gambar masa raya hari tuhhh....ok,aku admit most of my baju raya dari dulu takkan lari dengan dua kaler nie :) sampaikan kekadang mak aku cakap,
" ira, tuhh ada warna orange tuhh...taknak beli ke ? " 
uittt, offer ke sindir tu ? * amek ko sebijik ira !

barang2 aku pon kebanyakannya warna pink and orange.. such as :

* corby kite tomey :P


* nampak tak ke-pinknannya tu ?

ok...done :) pendapat aku...
setiap orang ada peberet kaler tersendiri, rite ? and setiap orang ada reason tersendiri why they like pink, green, red and whatever kaler laaaaa...
maybe 1st time nampak terus terjatuh hati, jantung dan limpa tengok warna tuu :)
like me.. me suka warna pink sebab dulu memang menyampah tahap babas b. alagapas dengan pink..
my friend is pink lover, and me ? hate it so much :)
but now ? hmmmm... it's my favourite colour <3

but, my advice is.......
jangan memperlekehkan orang....sukatila depa nak suka warna apa...hang sibuk sangat pasai pa ?
setiap warna ada kecantikan tersendiri...
maybe kita pandang warna ni tak cantik...but orang lain pandang cantik sangat ! :)



* kenapa semua pensel warna ??
sebab dari kecik, bila sebut psl warna2 nie...
mata aku terus terbayang pensel warna :P
*sumber by pakcik google ! tQ

Tarikh Tutup : 30 Sept 2012,*Contest akan terbatal,sekiranya kurang dari 50 org,jadi sama2 berkerjasama tarik kawan join Segmen ini.Tarikh boleh juga berganjak atau berkurang 

Tag :
youraremine.blogspot.com
blogrinala.blogspot.com
blogserabut.blogspot.com

p/s : cantik header blog ! auwww menarik, tertarik.. !

Ordinary Girl


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

5 comments:

chot ok..! said...

Good luck.dlu sya bnci pnk,kte aw2 lmbt la,tup2 jth ati.tp stil fanatk ngn oren. :-) ..ohw headr 2 wt smple je.he.tq yar :-)

Aten said...

follow dr segmen sme..follow aten balik tau..

http://atienstory0809.blogspot.com/2012/09/segmen-bersama-warna-kegemaranku.html

rafflesia said...

syieda pun suke pink, pupel. :)

*dulu kawan syieda xsuke pink, die macam perli2 syieda pakai baju pink. haaa hamik kau, skrg die fanatik lebih dari syieda, pinknya..hihi

chot ok..! said...

senarai peserta telah diupdate,bwre sini untuk cari pemenang pula.. :)

http://chot91.blogspot.com/2012/10/senarai-peserta-contest-bersama-warna.html

Aimi Syahirah said...

Salam kenalan! Very nice blog here. Suka3x!=) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/tempoh-hampir-tamat-cepat-join-segmen.html