Contest "Some tips for Some thing"


Assalammualaikum !

Kali ini ira nak join contest pulak !
actually contest nie bagus jugak untuk kita kita,HOHO...
contest gapo ?? nie haaa !
*klik banner kalau nak join ! meh !

Sebelum nie ira ada baca banyak tips yang blogger blogger dah bagi untuk contest kali nie...
but,izinkan ira guna kata "aku" ye... :)
maaf bagi orang yang lebih tua dari ira... :')

ok ! aku nak kongsi tips nie...............................

Tips Elakkan / Hilangkan Ngantuk Dalam Kelas !

Memang simple mimple je kan ? Tapi benda nie selalu sangat terjadi di kalangan Student !
alahaiii....memang dah biasa sangatlahh kan ! cikgu sibuk celik-celik mata kat depan membebel mengajar..
kita ?? pejam pejam mata membuta kat belakang !
Ehem,aku tak pernah lah tidur... tapi tertidur tuhh pernahla..hoho.

so,ada beberapa benda yang aku selalu buat nak elakkan tidur atau tertidur nie...

1. Makan ! kalau korang nak masuk kelas tuhhh,pastikan bukan setakat buku je korang angkut..
dalam beg mesti ada makanan ringan ! gula gula pon boleh ! tapi memandangkan sekolah aku
diharamkan  dilarang bawa gula gula..aku makan kerepek dalam kelas !! hoho...
tapi janganlah korang bantai makan nasi lemak,mi hailam,roti canai cecah kari dalam kelas !
cikgu marah ?? pandai pandaila korang jawab !

2. Main conteng conteng ! Selalunya aku akan pastikan ada kertas kosong dalam buku aku yang aku selitkan.. Bukan ape.. nak conteng conteng...kadang kadang aku lukis gambar spongebob,patrick...
aku cipta tandatangan baru,padahal lastnya tak berubah ponn...
lukis gambar orang lidi...

3. Kacau member ! peberet jugak nie ! kalau dah terlampau mengantuk... korang boleh tunduk mencangkung
bawah meja lepas tuhh g bukak tali kasut member korang. Bukan setakat hilang ngantuk.. kompom habis kelas kasut tuhh dah ada kat muka korang,haihhh !
4. Azan jelahh ! azan kann boleh buat syaitan lari... syaitan memang tak boleh tengok kita senang..
lagi lagi nak menuntut ilmu Allah nie kannn....orang cakap gila ?? Biar jee..janji syaitan lari sudahhh..
susah jugak ?? zikir jalan terbaik !

5. Urut kening guna pen atau jari ! tapi benda nie sekejap jelaaa...tak sampai berapa minit korang dah
layu balik dahhh..

6. Main kalkulator ! korang buatlah kalkulator tuhh macam henpon ke,iphone 4,ipad....
main tekan tekan.. main teka teka dengan member !

7. Ajak member main permainan ! bukanlah main lari kejar ke ape... tapi main bingo ke, sos, xox, dam ke !
8. Ngantuk jugak ??? Tidur jelahh ! tak boleh buat apalahh kann ! jawablahh sendiri kalau cikgu marah !

Sebenarnya benda nie depends dekat diri korang...

Tidur biar cukup agar korang bersedia nak menghadapi hari esok !
cuma fikir masa depan korang jelahhh :')

biar kita merasa pahit dahulu, agar kita akan rasa betapa manisnya di masa depan..

 

thanks and just share it... :')
tag :
Nushee
Rina





♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

1 comment:

Kamil Kahar said...

hehe...kelakar tips ni...tp bgus gak sbb ade gak usaha xnk ngantuk...thx join...gudluck...