CONTEST HEBAT | Ayat Hebat Tanpa Noktah


Assalammualaikum !


meh join contest !!!
yipppiiiiiii...
*wink-wink* 

Syarat - syaratnyeeee :

Like and follow blog & fanpage !
 ira dah follow and like semua !
boleh check ( ira nur )

 Buat satu entri tajuk : CONTEST HEBAT | Ayat Hebat Tanpa Noktah
 on the way and done !

Lekat banner kat atas dan link kan ke entry

 done and on the way !

Dalam entry tuhh buat satu ayat sahaja yang menarik 

 on the way and done !

the challenge is.........

Ninja  sangat terkenal dengan kehebatannya tapi kehebatan apa ? jeng jeng jeng ! 
cakap je pada semua,sebut sahaja "Ninja Keroro
pehhh ! semua takut beb ! bagi yang lelaki ramai sangat yang pergi gim sebab nak bagi badan tuhh tough macam Aaron Aziz and tengok jelaa kat taman-taman ramai betul pergi sana untuk jogging sebab dan motifnya hanyalah untuk mengalahkan ninja keroro semata-mata tapi 
bukan mudah weyyyhhh sebabnya ramai dah yang tumpas,mati,musnah dan terbabas sebab ninja keroro punya pasal ! ish2,gila kejam ninja keroro and bagi yang perempuan pulak sibuk pergi spa bagai sebab nak cantikkan diri agar ninja keroro minat kat depa agaknya and cite terbaru satu butik telah diserbu bagi yang perempuan iaitu  pemes sudahhh butik nie sebabnya dieorang memborong shawl ! murah murah ! then disebabkan kepemesan  kepopularan ninja keroro makin tersebar ramai mak cik2 yang nak buat ninja keroro jadi menantu and ada jugak yang cuba nasib untuk diri sendiri jugak sebenarnya and tetibe lupa suami dekat rumah ! 
lepas tuhh ada satu hari ninja keroro dapat satu   tapi ninja keroro ingatkan  dari secret admire dia tapi rupanya dari astro ! sebulan tertunggak and kena warning sudahh nahh perasan sudah ninja keroro niee, eh2 tapi bukan satu dia dapat  lepas tuhh dia bukak  yang lain dan  daripada adik ninja keroro yang mintak duit sebab nak bayar yuran sekolah dia takut tak dapat jawab SPM nanti tapi baru je si ninja keroro nie nak tengok  yang lain tetibe  berbunyi ringtone keroro yang dicipta oleh komposer terkenal ajai dan lirik oleh mamat khalid tandanya ada mesej masuklah tuhh rupanya orang suruhan yang jadi batu api serta batu bata ninja keroro, dia bagitahu ada sekumpulan " Ninja Kucings " nie yang berani gila babas bin alagapas menentang ninja keroro and dah tuhh ninja keroro tak puas hati sebabnya mana boleh ada orang lebih bagus daripada dia so that dia pon rancang nak bertemu face to face and nose to nose si ninja kucings niee kononya nak tunjuk sape lagi tererlahh nie and then si ninja keroro nie bergegas ke  stop sebabnya dia malas nak memandu and jimat katanya plus dia takde duit so si ninja keroro niee gunalah dia punya kelebihan ( cehh,kelebihanlah sangat padahal duit takde, biaselahh gaji belum keluar ) iaitu ninja keroro gunakan lidahnya yang panjang tuhh ( almaklumlah dah nama katakkan ) dan melilit pada tiang  kat belakang (    sekarang dah takde tiang kat belakang so korang bayangkan jela    yang macam dalam cerita hindustan ) punyalah kedekut si ninja niee sanggup berpaut dekat belakang semata-mata tak nak keluarkan seringgit doploh sen ! then bila  lalu dekat Eiffel tower iaitu tempat depa nak tunjuk skill masing-masing si ninja keroro pon terus melompat sampai tergolek2 sebab tak dapat nak imbangkan badan bila landing tadi dan disebabkan malu sebab musuh ketat dan sendat dah tengok si ninja terus menggolekkan dirinya sebab nak cover malu punya pasal then terus berdepan dalam keadaan terhuyung hayang pening sebab terpaksa tergolek tadi dengan musuh ninja keroro nie, si ninja keroro terus mendekatkan diri pada ninja kucings nie dan " auchummmmmmm !! " ( rupanya ninja keroro nie allergic dengan bulu daaaa ) terus dia berundur ke belakang, mata bertemu mata dan depa saling renung antara satu sama lain ! then tiba-tiba  salah sorang ninja kucings cakap " 1, 2, 3 let's go ! " dan tetibe keluar satu muzik hip hop dan dieorang terus menari dan shuffle then, terus kedengaran lagu zapin dan mereka terus menari dan menari dan tetibe " dumm ! dammm ! dum ! " ( bunyi guruh rupanya ) mereka terus berhenti sambil tunduk tutup telinga ( dasar penakut ! ) dan tengok guruh tadi menyambar ke Eiffel Tower dan bahagian atas Eiffel Tower tuhh terjatuh dan menghempap ninja keroro dannn " kringgggggg !! "
" A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z " murid - murid kelas 1 Gegak Gempita tengah nyanyi lagu A B C dan tetibe si keroro nie terus melonjak-lonjak dan terguling-guling sebab gembira yang amat sebab itu hanya sekadar mimpi dannnn " Keroro ! berdiri di luar sampai habis masa saya ! " arah cikgu keroro ( keroro tidur rupanya ) dan akibatnya keroro terpaksa diri di luar kelas selama 1 jam !





the conclusion is JANGAN TIDUR DALAM KELAS ! :P



kalau nak tidur jugak pastikan jangan tertangkap ;)
 macam nieee caranya...





hahak ! done ! tenkiuuuu :)

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

3 comments:

Kamil Kahar said...

salam ira...hehe...nk komen cket blog ira bley...jgn marah taw...

cursor blog ira ade masalah la...dia kecik sgt...bila klik baru kluar cursor bunga tu...n bila nk bukak komen cam susah sgt...harap ira perbaiki tu ea...

papepn blog ira tetap comel... :)

Rapunzel Cikilolo said...

comel la cerita ni :)

wan niahix said...

Gudluck...