Short but Meaningful

Assalamualaikum !

auwww !
contest lagi...
jom jom jom..
nak sokong GF !




p/s : ira takut jadik panjang pulak cerita nie ! wekkk..
ira tak taulahhh diterima ke tak nih..





Ira dah lama nak cerita nie,tapi tak tau nak cerita macam mana..
tak tau jugak nak start dari mana.

ok ! nie cerita masa zaman-zaman ira belum matang,masih budak-budaklahh gitu.
then,ira dengan kawan ira ni,sangatttlahhh nakal.
kekadang cikgu rasa nak cepuk jerk..

aktiviti kiteorang ape lagikann..
buli membuli lahh nampaknya.

Then,ada sorang budak nie,
budaknya kecik jerk berbanding kiteorang..
padahal,umur lebih kurang jerkann..
kiteorang suka buli dia,

"wey,kau beli ape tuh ? nak mintak sikit !"

"wey,kau belikan aku air,aku haus !"

"wey,kantin jauhlaaa..belikan aku air !"

semuaaa dia ikut !

tapi,ada satu masa nie,lama sangattt tak nampak dia..
mana dia pergi nie ! dah berhenti sekolah ke hapeh !

then,cikgu ira cakap dia dah tak ade !
tak ade? means ? TIADA !
meninggalkan dunia yang Allah bagi pinjam nie..
sebab? dia sakittt..

patutlahhh.. patutlahh,dia macam tuh !
patutlahh,dia macam nie !

dapat paham tak macam mana ira rasa ??
Jahatkann??

Hargailahh kawan korang !



ira jahat ? yap ! sangattt..
so,hargailah kawan korang..
kawan time korang happy,senang sangat nak jumpa..
kawan time korang sedih ? belum tentu ada sorang nak tunjuk muka,
nak hulurkan pertolongan..
*psssttt.. bukan semua !

menyesal pon dah tak guna kannn ?

ira dah follow and like semua !
done !

p/s : tetibe touching pulak join contest nie ! wekkk

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

No comments: