Ada apa dengan status ???

Assalamualaikum !

Hello readers !
Hope sume hepi di atas muka bumi Allah ni..


Ada ape dengan status ??
 ira tengok sekarang..
orang sangat membanggakan status diri masing-masing..
eh,kau sape ira nak masuk campur hal orang ni..
yap ! memang itu hak individu tuh sendiri..
pandangan ira pada mereka yang sedang bersekolah sekarang.

Status FB :
"Malunya nak pergi jumpa bakal mak mentua esokk"

dah yakin sangat kann yang mak cik tuh mak mentua dia..
umur pon belum sampai 15..
mungkin jodoh dia jugakkann
tak dapatlah pertikaikann.

tapi,pendapat ira lahh..
tak perlulah nak menghebahkan benda macam tuh..
apa tujuan dia ?
wallahualamm..

Then,macam mana pulak kalau macam nie...









     "Meon is engaged with Minah"

   
"Meon is married with Minah"

        

Akhirnya...



I have to congratulate them ?

or else....

I give them this..........


My facebook's home full with their status !
nothing to say...

Then,ira tanpa rasa malu nak mengaku..
konpius dengan in a relationship and in open relationship..
kebetulan ada sorang hamba Allah buat status cenggitu..
dengan muka tak malu pi lahh tanya..

Jawapan hamba Allah itu :
in a relationship : hanya setia pada sorang..
in open relationship : ada ramai,konpius nak pilih !

erk ? macam itukahhh ??? ok...


sekadar mengingatkan diri sahaja
hope everything is gonna be okay !

Pece no war !
tenkiu ! tata !



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

1 comment:

Hanani Najwa said...

betul-betul. tak faham perangai orang zaman sekarang =='