Menempah Maut !


Assalamualaikum !

Alhamdulillah... ira masih wujud atas muka bumi ni !
Tajuk tuh gempak tak ? hihi
bukan apa,tak ada idea nak buat tajuk apa..

Ira buka account facebookis tadi.. (korang ada ? kalau ada,add ira !)
lepas tuh,godek-godek benda tuuu..
terjumpa pulak ni...

...
...
...
...
...
...
...
...
...

sebenarnya malas nak masuk campur...
tapi rasa macam lain pulak kalau tak tegur,



adik ? panggil gitu sebab dia cakap belajar geografi bagai...
ira takut jugak kena serang !
tapi baik kita sedarkan dia yang tak berapa nak sedar tuh..

ira rasalahh..
semua cikgu tak rasa nak malukan pelajar dia sendiri..
mungkin dia menyindir bagai..
niat dia nak mengubah je..

boleh rasa-rasa pulak macamlah ira cikgu,ye dak ?
sebenarnya mak ira cikgu jugak..
so,ira taula !

ira pernah jugak rasa 'kecik hati' dekat cikgu,
tapi fikirlah lagi... ada sebab cikgu tuh buat macam tuh..
mak ira pernah cakap,'kita ni sape nak kutuk-kutuk cikgu,
at least,cikgu tuh dah ada hidup dia sendiri,kerja tetap,tapi kita ni belum tentu lagi masa depan'

nak jadi doktor,start daripada guru,
nak jadi engineer,start daripada guru,
nak jadi polis,start daripada guru,
conclusion ! semua profession start daripada guru !

last but not least !
jangan sampai korang menangis sebab menyesal sudahlahh..





Peace No War !
Tenkiu ! tata ! 


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

2 comments:

cu anje said...

truk nye bdak tu....siap ber setan sgale.....ilmu tak brkat tu dik....ckgu tak kan nak mara org tu tibe2 klu bdak tu tak wat slah....ye dak?????? tp yg bhgian ira trase ngan ckgu tu ckgu sape ye??????huhuhuhu

PutryAin said...

betul nak jadi perdana menteri pun start dr cikgu... ape2 pun start dr cikgu.. uhuh.. budak2 skng memng suka sngat perangai cm tuu sbr je la