Ada apa dengan status ???

Assalamualaikum !

Hello readers !
Hope sume hepi di atas muka bumi Allah ni..


Ada ape dengan status ??
 ira tengok sekarang..
orang sangat membanggakan status diri masing-masing..
eh,kau sape ira nak masuk campur hal orang ni..
yap ! memang itu hak individu tuh sendiri..
pandangan ira pada mereka yang sedang bersekolah sekarang.

Status FB :
"Malunya nak pergi jumpa bakal mak mentua esokk"

dah yakin sangat kann yang mak cik tuh mak mentua dia..
umur pon belum sampai 15..
mungkin jodoh dia jugakkann
tak dapatlah pertikaikann.

tapi,pendapat ira lahh..
tak perlulah nak menghebahkan benda macam tuh..
apa tujuan dia ?
wallahualamm..

Then,macam mana pulak kalau macam nie...









     "Meon is engaged with Minah"

   
"Meon is married with Minah"

        

Akhirnya...



I have to congratulate them ?

or else....

I give them this..........


My facebook's home full with their status !
nothing to say...

Then,ira tanpa rasa malu nak mengaku..
konpius dengan in a relationship and in open relationship..
kebetulan ada sorang hamba Allah buat status cenggitu..
dengan muka tak malu pi lahh tanya..

Jawapan hamba Allah itu :
in a relationship : hanya setia pada sorang..
in open relationship : ada ramai,konpius nak pilih !

erk ? macam itukahhh ??? ok...


sekadar mengingatkan diri sahaja
hope everything is gonna be okay !

Pece no war !
tenkiu ! tata !



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Menempah Maut !


Assalamualaikum !

Alhamdulillah... ira masih wujud atas muka bumi ni !
Tajuk tuh gempak tak ? hihi
bukan apa,tak ada idea nak buat tajuk apa..

Ira buka account facebookis tadi.. (korang ada ? kalau ada,add ira !)
lepas tuh,godek-godek benda tuuu..
terjumpa pulak ni...

...
...
...
...
...
...
...
...
...

sebenarnya malas nak masuk campur...
tapi rasa macam lain pulak kalau tak tegur,



adik ? panggil gitu sebab dia cakap belajar geografi bagai...
ira takut jugak kena serang !
tapi baik kita sedarkan dia yang tak berapa nak sedar tuh..

ira rasalahh..
semua cikgu tak rasa nak malukan pelajar dia sendiri..
mungkin dia menyindir bagai..
niat dia nak mengubah je..

boleh rasa-rasa pulak macamlah ira cikgu,ye dak ?
sebenarnya mak ira cikgu jugak..
so,ira taula !

ira pernah jugak rasa 'kecik hati' dekat cikgu,
tapi fikirlah lagi... ada sebab cikgu tuh buat macam tuh..
mak ira pernah cakap,'kita ni sape nak kutuk-kutuk cikgu,
at least,cikgu tuh dah ada hidup dia sendiri,kerja tetap,tapi kita ni belum tentu lagi masa depan'

nak jadi doktor,start daripada guru,
nak jadi engineer,start daripada guru,
nak jadi polis,start daripada guru,
conclusion ! semua profession start daripada guru !

last but not least !
jangan sampai korang menangis sebab menyesal sudahlahh..





Peace No War !
Tenkiu ! tata ! 


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Pelik Tapi Tetap Comel

Assalammualaikum !

ira nak sangat join aktiviti GF ke-8 ni..
sementara tengah free ni,
nak join tekan banner !



ira tak tau beza comel dengan pelik macam mana..
gabungkan boleh tak ? bolehkann...

~ ira manusia yang paling malas nak angkat telepon.
tak taulah kenapa,boleh pulak buat tak tau je..
bila bunyi telepon... ira lari,bukan lari nak angkat..
tapi lari nak menyorok daripada kena angkat,isk isk
baru sekarang rasa macam zalim je...

~ ira tak suka makan ketam dengan udang..
bukan sebab alergik,tapi memang tak minat...
bila orang cerita pasal udang dengan ketam,
ira tengok orang lain boleh buat muka teruja
tapi orang tengok ira macam tak de perasaan,kenapakah ? hihi
even,isi pon tak tau nak makan dekat mana !

~ ira sangat takut + geli dengan katak !
ufth ! adoi...
bila katak tu melompat,ira cepat cari kerusi..
bukan nak belasah katak tu,
tapi nak diri atas kerusi tu... haha
sambil panggil mak suruh tolong buangkan,hee~
sekarang tengah risau !
sebab cikgu cakap nak bedah katak !
cet ! kena fikir cara nak larikan diri ni..
buat-buat pengsan aci tak ??

~ ira suka baca newspaper dari belakang.
sape yang baca dengan ira kompom berangin
dahlah baca pasal sukan dulu,baru pasal gosip..
baca pulak satu-satu.
macam budak baru belajar mengeja.

~ ira tak reti speaking jawa
bila balik kampung then mak cik cakap jawa dengan ira,
ira cuma boleh tayang sengih dengan angguk-angguk,geleng-geleng je,
baran betul mak cik tuh ! haha

~ ira sangat suka warna pink and orange !
tengok blog pon dah tau ye dak ?
ira pernah cakap dengan abang ira,
"kak ira,nak beli kereta lepas tu kaler dia warna pink dengan orange"
abang ira cakap,
"ira,kau nak sambut deepavali ke hapeh !"
cet ! apa punya abang tuh !

~ ira suka layan cerita barbie,
hihi,umur dah berapa pon nak layan fairy tale lagi..
ufth ! ira tak boleh jadi princess so,tengok pon jadiklaa..
ira ada collection ! hihi

~ ira akan tetibe excited bila tengok bola dengan badminton !
lagi-lagi berkaitan Malaysia..
memang semangat sampai menjerit,melompat... hihi
ayah ira berapi je bila tengok dengan anak dia yang sorang ni,hehe

~ ira suka sangat cakap sorang-sorang.
sampai ada orang cakap ira gila !
sampai ira dah kena bagi ceramah pon ada..
adeh,bukan apa abang,adik,kakak yang sudi bagi ceramah tuh,
tapi ira nak ingatkan diri sendiri je..
nothing more,nothing less ! ceh ! hihi

~ ira ada matlamat pelik..
matlamat ira salah satunya nak panjat menara polis..
yang warna biru tuh la kan ?
kena jadik polis lah dulu kan kalau nak naik sangat.
tapi,dengan ketinggian yang tak cukup inci,
dan tahap kerabunanku ini !
macam dapat pulak !
hye hye bye bye lahhh to menara.

~ ira suka pukul orang tetibe.
nasiblah sape yang duduk sebelah ira,
balik rumah,lebam tangan diaorang dibuat dek ira,
nasib baik diaorang tak mengadu dekat mak bapak diaorang..
apa den nak jawab nanti ??????

~ ira akan digelak orang bila cakap ala-ala miss universe tuh !
lembut-lembut..
bukan apa,ira ni 'gile' n 'brutal'
so,kengkawan dengan muka selamba badak pi gelak !
cet ! apa punya geng ni !

~ ira akan menangis bila tengok orang lain menangis.
dalam brutal-brutal den menangis jugak ?
haish ! jatuh standard !
tapi ira memang macam ni,
even,tengok budak-budak nangis
sebab kena pukul dengan mak diaorang..
ira ikut menangis jugak..
sensitip !

~ ira tak reti marah orang.
huh ! nak nangis betul !
yang kena marah tuh bukan takut,tapi diaorang makin gelak !
cet ! kuang asam korang !
takpe,akan ku pertingkatkan.. ceh !

~ ira tak boleh dengar,tengok or cerita pasal satu binatang ni
naik bulu roma ! eeeiii..
ular ! fobia..
ok stop ! tak boleh cerita lagi..

~ ira friendly habis dekat alam maya ni,cehh..
tapi bila jumpa depan-depan ira lah manusia paling pemalu sekali..
yang boleh keluar dalam mulut ira ni cuma 'ha ? ye.. ok,tak,emmm'
ala-ala,tikus paling kiut depan kucing..
aiseh !

~ ira tak suka durian..
why ? kenapa ? wae ?
emm,entahlah..
mak cakap ira sombong tak nak makan durian !
eh,mak ! mana ade..
macam tak kenal je anak comel  mak yang sorang ni. hihi

~ ira cerewet !
pernah nak beli barang.
huii,lama gila wey..
kesian akak sorang tuh,bosanla kot tunggu budak sorang ni.
tapi memang tabik,walaupon lama dia tetap tunggu ..
tapi dalam hati hanya dia je yang tau..
sorry ye kak..

~ ira ada mood pelik-pelik.
bila moody,ades..
masam gile mengalahkan asam dekat rumah ni.
orang nak tegur pon kena fikir 18 ratus kali.
tapi bila da happy sangat..
sampai menari,buat tarian sendiri,
membebel je 24 jam !
gelak tak kira masa.

~ ira suka kacau orang,
nak hilangkan kebosanan dan jugak nak bisingkan tempat yang sunyi tuh !
ira memang suka huru-harakan majlis !
bila kena marah ? apa lagi,buat muka selamba then blah laa..
adoi,zalim bebeno rasanya..

~ira suka layan cite kartun jepun !
macam one piece,fairy tale..
hagemaru pon tak terkecuali ! hihi

~ ira suka melalak sorang-sorang !
nyanyi lah lagu ape-ape,
melayu,inggeris,korea,jepun,kekadang terselit hindustan.
tapi bila rasa macam sinar keinsafan tuh dah ada..
terus tukar lagu nasyid ! haha

eh ! kenapa terlebih satu ni...
excited sangat lah kott..

dah follow dan like !




















da abisss~
tak reti edit bagai,so sangatlahh huduh !
tenkiu ! done n tata !
























♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

The Contamination Giveaway by Killjoys

Assalamualaikum !

Ada sihat ?? hihik ! Alhamdulillah..
ok ! straight to the point..
jom join GA..
ira pes 1st time join GA ni...


nak join ? Klik banner !
Syarat-syaratnya semua dah follow
cuma tinggal tiga  je..
letak list sponsor,tag and back link..

Ok ! ni sponsornya............



Pretty Geo Lens
( 2 pair of lens )

 Dalisha Collection
( 1x lens candy series )



Misz Qhalis
( Topup 10 )

Misz Adel 
( fb topup RM5x3 )


FDC ( FashionDisastersCollection )
( 1xMP3 )
( 3xNecklace )







JSC
( inner / shawl / skirt )

Pearl Closet
( Baucar RM15 x 5 )
( Baucar RM10 x 5 )
( Baucar RM5 x 5 )

Kitty Shawl
( 1 Shawl polka dot )
( 20 pcs pin cute collection )

Kbhoolan
( 1 x inner neck )

Yunaz Wardrobe
( 2xperfume 50ml )

Wardrobe Collection
5 keping rebate voucher bernilai RM20
Discount 10% for yr fan n friends

Raflesia Collection 
( Pelbagai jenis shawl )

Annur Gallery
( shawl / inner neck / Long dress )

Misz Shida 
( Mouse pad / Laptop cover )

SSP
3x helai shawl plain (bright colour )
1 helai shawl plain ( ada jagit bunga )
1 shawl corak

SPONSOR ( BLOG STUFF )

Misz Ebell

( 10x bloglist )
( 5x doodle )

Misz Wanny 
( 2 header + 2 banner )

Capital C
( 3 x edit denim )
( 5 x header )

Misz Poison
( edit 2 denim )
( 10 bloglist )

Miss Qaireen 
( edit 2x header )

Misz Inas
( rewiew blog )


Tag :
Rina 
Zia

ok ! Done.........







♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

CONTEST MY BESTFRIENDS FOREVER by CIK AYU

Assalamualaikum !

ok ! straight to the point la ye !
ira kena kejar masa...
masa ! jangan lari ! hihi
ira di tag untuk satu contest oleh Sofea Riena 
so,ira joinla ek..
menang-kalah belakang ceritala !




nak join ? tekan banner ok !
last contest 12 Januari 2012 !

ira bagi gambar ni...
Bismillahirrohmanirrahim !... hihi



ira ? which one ! adela tu...
~mas,ira,eja n dyana !~

Tag :

Eira

Qila

ok ! done ! tata !

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Facebookis?? Onemalaysian?? Lyssa??

Assalamualaikum !

yeay ! sekolah dah start !
So,tahun ni memang lah kena struggle for SPM..
I'm SPM candidate,heee~
wish me luck !
seram wooo !

hihik ! bukan nak cerita pasal SPM..
rilexkan otak dulu..

sekarang ni banyak sangat laman sosial.
facebook,twitter,onemalaysian,mface,myspace..
banyak sangatla,
tapi tak tau sape paling 'pemes'

now,ada lagi satu yang terbaru.
FACEBOOKIS.
facebookis?
apekah itu ? adik beradik dengan facebook ke dengan cookies ?
adeh~ pening den.
biasalah,ira pantang tengok benda yang baru sikit.
sepantas kilat pergi sign up !
tanpa fikir apa-apa.
tapi,lepas sign up...
................
...............
................
.................
ok then ! facebookis sebijik macam onemalaysian !
nak deactivated macam sayang pulak ! hehe
sayang ? kenapa ?

Lyssa Faizureen !
dia jadi member ira ! hahak !
kenal? mestilakan !
banggakah ? bolehla~
bukan apa,dekat FB Lyssa dah full..
So,facebookis pon ok dahh !


tengok tu ! hihik !
lagi-lagi !

abaikan mukaku yg huduh itu !

emm,OM dengan fbookis ni ada kaitan ke ?
sebab sebijik ! huhu lari topikkan ?

ok ! sama ? maksudnya ?
korang kena sign up baru tau,kihkih


Facebookis


abaikan friends yang seciput itu ! hihi


Onemalaysian





abaikan jugak wallpaper itu ! hehe

ok ! done for today !
jom join ramai-ramai ok..........
fun lah !
mula-mula rasa memang susah ! menyampah !
tapi,lama-lama ok lahh..
melalui OM la,ira dapat 3 orang member sekepala !
sayang korangla ! hahak !



tenkiu :)


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥